Brugklas voor derde jaar op rij meest gestreamde NPO-programma (21-02-2018)

De jeugdserie Brugklas is voor het derde jaar op rij het meest gestreamde NPO-programma.

Dit blijkt uit cijfers van Adobe Analytics | Digital Analytix (voormalig ComScore). In deze drie jaar heeft Brugklas een enorme groei in het aantal streamstarts gemaakt van 9 miljoen (2015) tot 18,1 miljoen (2017). Maar ook op YouTube weet de jeugdserie de nodige successen te boeken. Afgelopen week bereikte het YouTube kanaal (Brugklastv) de mijlpaal van 100.000 abonnees. Daarnaast staat Brugklas op Instagram (Brugklastv) met ruim 223.000 volgers op nummer 1 in de lijst van Nederlandse merken in de categorie media, tv-programma, volgens de Brand Engagement Index.

Als producent van deze succesvolle serie zijn wij natuurlijk enorm trots! Daarnaast starten we binnenkort met de opnames voor het zevende seizoen, wat wederom te zien zal zijn bij AVROTROS op NPO ZAPP.

Nederlandse TV serie “Brugklas” verovert de UK. (23-10-2017)

De BBC heeft vandaag bekend gemaakt een Britse versie te gaan uitbrengen van de succesvolle Nederlandse tv-serie Brugklas.

Na de winst van de Gouden Stuiver vorige week op het Gouden Televizier-Ring gala valt Brugklas daarmee opnieuw in de prijzen. Begin 2018 zullen de eerste 60 afleveringen in het Verenigd Koninkrijk te zien zijn.

Brugklas is aan een opmerkelijke zegetocht bezig. In Denemarken breekt de serie nu ook alle records, waarna Zweden in rap tempo volgde. Nog dit jaar sluiten Polen en België hierbij aan. En nu dus het Verenigd Koninkrijk.Spanje, Canada en Frankrijk staan op het punt getekend te worden.

Taco Zimmerman: “Wat vier jaar geleden begon als een experiment van de AVROTROS en ZAPP, is aan het uitgroeien tot een wereldwijd fenomeen. Het is namelijk een totaalconcept waarbij Instagram, YouTube en Snapchat elkaar versterken en wat de jonge kijker aan het scherm gekluisterd houdt”.

Tuvalu Media wint Gouden Stuiver 2017 met Brugklas (13-10-2017)

Brugklas is de winnaar van de Gouden Stuiver 2017. Dat werd 12 oktober bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in AFAS Live.

Brugklas was in 2015 en 2016 ook genomineerd, toen wonnen Freeks Wilde Wereld en Pauls Puber Kookshow.

Iedereen bedankt voor het stemmen!