Brugklas: televisieprogramma met meeste volgers op Instagram (07-06-2017)

De AVROTROS-jeugdserie Brugklas heeft vandaag haar 200.000e volger op Instagram verwelkomd. Het officiële account van Brugklas, te volgen via instagram.com/brugklastv, is sinds mei 2014 actief op Instagram. Het Brugklas-account kenmerkt zich door veel interactie met de volgers. Tijdens de televisie-uitzendingen wordt er actief gereageerd op stellingen die met het onderwerp van de aflevering te maken hebben.

Uit de Brand Engagement Index blijkt dat het account Brugklastv nu op nummer 1 staat in de lijst van Nederlandse merken in de categorie media, tv-programma. Daarnaast staat dit account op nummer 24 van alle Instagram-accounts in Nederland. Naast Instagram is Brugklas ook actief op YouTube, te volgen via youtube.com/brugklastv, met challenges, vlogs en backstage-beelden.

Naast dit online succes viel Brugklas dit jaar twee keer in de prijzen: de Kids Choice Award voor favoriete tv-serie Nederland en België en de Zapplive Award voor Beste Zapp-programma.

Brugklas
In Brugklas wordt een vaste groep brugklassers gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school. De ontroerende, grappige, aangrijpende of spannende schoolverhalen worden op een realistische en directe manier in beeld gebracht. Brugklas houdt de jeugdige kijker een spiegel voor. Brugklas is de eerste scripted-reality jeugdserie in Nederland, een genre waarbij realistische gebeurtenissen worden nagespeeld door acteurs die de situaties elke keer van commentaar voorzien.

Brugklas, vanaf september met een nieuw seizoen bij AVROTROS op NPO Zapp

Brugklas wint Zapplive award (29-05-2017)

Op zaterdag 27 mei werden de Zapplive Awards uitgereikt in het Zapp-programma Zapplive. Brugklas was, samen met Checkpoint en CupCakeCup genomineerd voor de Award beste Zapp-programma en kwam dus uiteindelijk als winnaar uit de strijd!

FOTO: www.zapp.nl

TIJL B OP VOLLE TOEREN VANAF 23 MAART OP NPO2 (09-02-2017)

Vanaf woensdag 23 maart is Tijl B Op Volle Toeren te zien bij AVROTROS op NPO2.

In dit programma stappen topartiesten uit de pop- en klassieke muziekwereld samen uit hun comfortzone om een muzikale wereld te leren kennen die mijlenver uit elkaar ligt. Het programma wordt gepresenteerd door Tijl Beckand. Hij brengt de muzikanten bij elkaar, introduceert hen in elkaars werelden en daagt ze uit een eigen versie te maken van het muziekstuk van de ander.

In de eerste aflevering worden André Hazes jr. en operazangeres Maria Giselier aan elkaar gekoppeld. Zij neemt André mee naar ‘De Komischer Oper’ in Berlijn en zelf neemt ze een kijkje in de feesttent van Veenhuizen. Op het Dutch Valley laat Maria Fiselier haar versie van de megahit Leef horen en bewerkt André de beroemde Habanera uit Maria’s favoriete opera Carmen.

Daarnaast ontmoeten de zangeressen van OG3NE en bariton Thomas Oliemans elkaar, verdiepen The Kik en het Gesualdo Consort zich in elkaars werelden en worden Jeroen van der Boom en het Nederlands Blazers Ensemble aan elkaar gekoppeld. Dit geldt ook voor dj-duo Showtek en violiste Rosanne Philippens, Berget Lewis en het Storioni Trio, Mental Theo en het Matangi Quartet en garage-rockband The Deaf en contrabassist Dominic Seldis.

Tijl B Op Volle Toeren wordt door Tuvalu Media geproduceerd voor AVROTROS en is vanaf 23 maart te zien om 20.25 uur op NPO2