TUVALU MEDIA SAMEN VERDER MET FRANSE PRODUCENT NEWEN (07-02-2017)

Amsterdam, 7 februari 2017,

De TM Group, moedermaatschappij van onder andere Tuvalu Media, heeft een nieuwe aandeelhouder. Newen, een van de grootste onafhankelijke productiehuizen van Frankrijk en onderdeel van televisiezender TF1, neemt een strategisch belang in de TM Group. In de nieuwe constellatie blijft de directie (Taco Zimmerman en Douwe van der Werf) aandeelhouder en neemt mede-oprichter Duurt Holman afscheid van het bedrijf.

De TM Group vervult met de nieuwe aandeelhouder de wens tot een internationale, strategische partner; investeringsmaatschappij Karmijn Kapitaal treedt, na drie succesvolle en plezierige jaren van samenwerking, terug als aandeelhouder.
Met de nieuwe samenwerking kan de TM Group haar internationale ambities sneller en concreter vorm geven en krijgt het direct toegang tot het internationale netwerk van Newen en Frankrijk in het bijzonder.

De TM Group bestaat uit televisieproducent Tuvalu Media, dramaproducent Column Film, online producent Sparkx en Multi Channel Network (MCN) Age of Media. Het productiehuis is vooral bekend van producties als Maestro, Ali B. Op Volle Toeren, Groeten van MAX, Brugklas, DNA Onbekend en Vlucht HS13.

De deelneming van Newen is in lijn met de strategie van het bedrijf om met de support van TF1 één van de grotere Europese spelers te worden op de markt in audiovisuele content.

Over Newen
Newen is een van de grootste Franse producenten en distributeurs van audiovisuele content. Het afgelopen jaar produceerde het meer dan 1300 uur aan programma’s, variërend van dramaseries, speelfilms, non-fictie en animatie. Newen is onderdeel van de TF1 groep, het grootste televisienetwerk in Frankrijk.

Over de TM Group
De TM Group is de moedermaatschappij van televisieproducent Tuvalu Media, dramaproducent Column Film, online producent Sparkx en Multi Channel Network (MCN) Age of Media. Voornaamste opdrachtgevers zijn alle publieke en commerciële omroepen, alsmede het bedrijfsleven en de overheid.

(einde persbericht)

=========
Voor meer informatie:

Tuvalu Media

Taco Zimmerman:

taco.zimmerman@tuvalu.nl