TIJL B OP VOLLE TOEREN VANAF 23 MAART OP NPO2 (09-02-2017)

Vanaf woensdag 23 maart is Tijl B Op Volle Toeren te zien bij AVROTROS op NPO2.

In dit programma stappen topartiesten uit de pop- en klassieke muziekwereld samen uit hun comfortzone om een muzikale wereld te leren kennen die mijlenver uit elkaar ligt. Het programma wordt gepresenteerd door Tijl Beckand. Hij brengt de muzikanten bij elkaar, introduceert hen in elkaars werelden en daagt ze uit een eigen versie te maken van het muziekstuk van de ander.

In de eerste aflevering worden André Hazes jr. en operazangeres Maria Giselier aan elkaar gekoppeld. Zij neemt André mee naar ‘De Komischer Oper’ in Berlijn en zelf neemt ze een kijkje in de feesttent van Veenhuizen. Op het Dutch Valley laat Maria Fiselier haar versie van de megahit Leef horen en bewerkt André de beroemde Habanera uit Maria’s favoriete opera Carmen.

Daarnaast ontmoeten de zangeressen van OG3NE en bariton Thomas Oliemans elkaar, verdiepen The Kik en het Gesualdo Consort zich in elkaars werelden en worden Jeroen van der Boom en het Nederlands Blazers Ensemble aan elkaar gekoppeld. Dit geldt ook voor dj-duo Showtek en violiste Rosanne Philippens, Berget Lewis en het Storioni Trio, Mental Theo en het Matangi Quartet en garage-rockband The Deaf en contrabassist Dominic Seldis.

Tijl B Op Volle Toeren wordt door Tuvalu Media geproduceerd voor AVROTROS en is vanaf 23 maart te zien om 20.25 uur op NPO2